HSO neemt Amerikaanse AKA over

Dit artikel delen:
Deal handen schudden overname

Het Nederlandse HSO, een van de grotere Microsoft-partners wereldwijd, neemt AKA Enterprise Solutions (AKA) uit New York over. AKA verzorgt consultancy op gebied van Microsoft Dynamics 365. Met toepassingen binnen het complete Microsoft-productportfolio worden digitale transformaties gerealiseerd voor Amerikaanse opdrachtgevers. Er worden geen financiële details bekend gemaakt.

De overname van AKA is de eerste grote overname van HSO sinds het bedrijf vorig jaar augustus een aanzienlijke investering ontving van  investeringsmaatschappij The Carlyle Group. Met de transactie wil HSO zijn positie als wereldwijde partner voor bedrijfstransformaties met behulp van zakelijke Microsoft cloud-applicaties versterken. Na de overname zullen beide oprichters Alan Kahn en Jack Ades de gecombineerde activiteiten van HSO in de VS leiden.

AKA wil ook buiten Amerika groeien. HSO heeft daar al ervaring mee. De onderneming die vanuit Veenendaal en Amsterdam wordt geleid, zit behalve in Europa ook al in Amerika en Azië. Bovendien wil AKA profiteren van de expertise die HSO heeft op gebied van retail, distributie, productie en field services.

AKA heeft 120 medewerkers. Daarmee stijgt het personeelsbestand van HSO in Amerika tot 150 medewerkers. Oprichter Peter ter Maaten komt oorspronkelijk van Baan International. Hij heeft ook een groot belang in The Smart Farming Company.

HSO telt meer dan achthonderd medewerkers. Onlangs werd HSO erkend als Microsoft Partner of the Year 2020 in de categorie Modernize Finance & Operations. Peter ter Maaten, oprichter en ceo van HSO, heeft de ambitie zijn bedrijf te laten uitgroeien tot dé toonaangevende wereldwijde Microsoft-cloud business applicatiepartner. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-11T11:55:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.