Nieuwe identificatie-app komt op de markt

Dit artikel delen:
iphone

Drie Belgische telecomoperatoren en vier grootbanken slaan de handen ineen en willen nog dit jaar de Belgian Mobile ID lanceren. Deze app zal tokens en kaartlezers overbodig maken en kunnen gebruikt worden om in te loggen op websites.

Deze oplossing werkt goed bij smartphones en tablets, waar kaartlezers ongeschikt voor zijn. De toepassing voldoet aan de nieuwe Europese regels (eIDAS) rond elektronische identificatie. Hierdoor wordt het mogelijk om een digitale handtekening te zetten die juridisch gelijkwaardig is aan een klassieke krabbel op papier. Verschil met de inlogmogelijkheden die bijvoorbeeld Facebook en Google al aanbieden, is dat de identiteit van de persoon gegarandeerd correct is.

Achtergrond

Achter Belgian Mobile ID zit het Brusselse bedrijf Belgian Mobile Wallet. Om Belgian Mobile ID te realiseren, zijn naast telecombedrijf Proximus, dat al in het project zat, ook Orange en Telenet op de kar gesprongen. De aandelen van de joint venture zitten nu voor de helft bij de grootbanken en voor de andere helft bij de telecomoperatoren. De vier banken (Belfius, BNP Paribas Fortis, KBC/CBC en ING) hebben dus elk 12,5 procent en de drie telecomspelers 16,7 procent van de aandelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-19T09:21:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.