Google lanceert Android Pay ook in België

Dit artikel delen:
contactloos betalen

België is het tiende land waar Google haar betaaloplossing Android Pay lanceert. Voorlopig alleen beschikbaar voor klanten van BNP Paribas Fortis met een kredietkaart.

Android Pay maakt het mogelijk contactloos te betalen via een app. De gebruikers kunnen via een vereenvoudigde authenticatieprocedure hun kredietkaarten in de app registreren en hun betaalparameters instellen.

Bedragen onder de vijfentwintig euro worden betaald door de smartphone simpelweg tegen de betaalterminal te houden. Bij een hoger bedrag moet de mobiele telefoon eerst worden ontgrendeld. Aan de app zijn geen bijkomende kosten verbonden. Zowat 85.000 winkels en handelaars in België zijn uitgerust met een betaalterminal die contactloos betalen ondersteunt.

Debetkaart

Voorlopig is de app enkel beschikbaar voor de 250.000 Android-gebruikers met een kredietkaart van BNP Paribas Fortis, Fintro en Hello Bank. Eind mei krijgen ook de 750.000 klanten met een debetkaart van een van deze banken toegang tot de dienst. Een samenwerking met de bank KBC zit in de pijplijn.

Volgens Google is het systeem veilig en worden persoonlijke gegevens niet bijgehouden. Als een klant zijn kredietkaart met Android Pay gebruikt, worden de kaartgegevens in het toestel noch op de servers van Google, noch bij de handelaar opgeslagen. In de praktijk maakt de app gebruik van een token (een beveiligingscode met een beperkt gebruik) dat specifiek is voor het betrokken toestel. Aan elke transactie wordt een specifieke, dynamische beveiligingscode toegevoegd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-08T12:00:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.