ESAS verdubbelt omzet en broedt op overnames

Dit artikel delen:
Robert Decant CEO ESAS

It-dienstverlener ESAS heeft het laatste boekjaar afgesloten met een omzet van ruim zestig miljoen euro, het dubbele van de omzet in 2015. Ook dit jaar verwacht het bedrijf sterke groei.

Niet alleen de omzet van ESAS verdubbelde, ook het aantal personeelsleden ging maal twee, waardoor het bedrijf nu meer dan duizend personen op de loonlijst heeft staan. De stevige groei is deels organisch, maar staat ook voor een groot stuk op het conto van de overname van Simac3Services, begin vorig jaar.

Ook in 2017 verwacht ESAS dat de omzet sterk zal stijgen, wat gepaard gaat met overnames en een zoektocht naar nog eens tweehonderd nieuwe medewerkers.

'Om ESAS te laten groeien, zetten we in op twee fronten", zegt ceo Robert Decant. ‘We nemen bedrijven over, maar we focussen ook op organische groei. Die strategie werpt haar vruchten af. Zo namen we in januari Simac 3Services over, wat onze omzet liet stijgen tot 55 miljoen euro. Tel onze organische groei erbij en we komen tot een omzet van zestig miljoen euro. Dankzij deze strategie kunnen we voortdurend blijven streven naar operational excellence, maar ook naar een maximale klanttevredenheid.’

Sinds de overname van Simac 3Services trekt ESAS nu ook resoluut de kaart van het internet of things. ‘De complementariteit op het vlak van klanten, technologieën, systemen en processen zorgt ervoor dat we meer competitief zijn dan ooit in deze markt’, zegt Decant. ‘Het samenbrengen van beide organisaties heeft onze kennis en competenties alleen maar uitgebreid. Dat resulteert ook in onze cijfers. Waar IoT-dienstverlening in 2015 nog maar een beperkt deel van onze omzet uitmaakte, is dat intussen een kleine tien procent. Vooral slimme gas- en elektriciteitsmeters zijn aan een sterke opmars bezig.’

Voor 2017 bestudeert ESAS al enkele nieuwe overnamedossiers, wat de omzet opnieuw moet stuwen. Volgens Decant ligt de focus de eerstkomende jaren nog op de Benelux, maar zal het bedrijf daarna ook in andere Europese landen actief worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-06T11:58:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.