IntellectEU haalt twee miljoen op bij Michel Akkermans

Dit artikel delen:

Serial ondernemer Michel Akkermans (ex-Clear2Pay) stopt twee miljoen euro in IntellectEU. Met het geld moeten nieuwe blockchain-applicaties ontwikkeld worden. Dat meldt De Tijd.

IntellectEu werd tien jaar geleden opgericht door de Belgische fintech-ondernemer Dirk Avau en de Oekraïense Hanna Zubko. Nadat het zich jarenlang vooral met financiële rapportering bezighield, richt het de pijlen nu vooral op de blockchain. Hun software moet het mogelijk maken om bestaande technologieën en toepassingen in een blockchain-omgeving te integreren. Het bedrijf heeft kantoren in Brussel, Lissabon, New York, Kiev en Mexico City.

Het concept van IntellectEU werd al een tijdje getest en is nu rijp voor verdere ontwikkeling. Voor een deel van de financiering daarvan staat Michel Akkermans in, die via zijn investeringsmaatschappij Pamica twee miljoen euro in IntellectEU steekt. Akkermans wordt ook voorzitter van de raad van bestuur, de twee oprichters van het bedrijf houden de meerderheid van de aandelen in handen.

Volgens Akkermans heeft blockchain de wind van voren en staan we aan de vooravond van de doorbraak: ‘Het momentum voor een investering was er nu echt.’ IntellectEU mikt in eerste instantie ook op de financiële wereld, maar is ervan overtuigd dat de technologie ook in een waaier van andere sectoren is in te zetten. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-27T11:35:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.