Managed hosting door True

BNPParibasFortis neemt Gambit over

Dit artikel delen:
samenwerking

Het Belgische fintechbedrijf Gambit, bekend van zijn software voor robot-advies, komt in handen van de bank BNPParibasFortis. Dat schrijft De Tijd. Hoe groot het aandeel van de bank is of welk bedrag ze ervoor betaalt, is onbekend.

Gambit werd tien jaar geleden opgericht door een groep personen van de HEC-Universiteit van Luik. De missie van toen is onveranderd gebleven, zo schrijft het bedrijf op zijn website: de klanten in het hart stellen van investeringsadvies. Momenteel heeft het bedrijf een vijftigtal medewerkers en vier Europese kantoren.

De software van Gambit is in te zetten voor klantenprofilering, portfolio-optimalisatie en risk management, maar het bedrijf is vooral bekend van Birdee, een tool voor geautomatiseerd robot-advies. Die helpt klanten bij het kiezen van een geschikte beleggingsportefeuille, zonder tussenkomst van een menselijke bankier.

Onder meer Key Private, de online-vermogensbeheerder van Keytrade Bank, maakt er gebruikt van. Birdee heeft daarnaast zijn eigen website, Birdee.co.

Dit artikel delen:

Lees verder


Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.