Birdee maakt debuut voor grote publiek

Dit artikel delen:

Birdee, de online beleggingsrobot van Gambit, is vanaf nu beschikbaar voor iedereen. Begin vorige maand nog werd Gambit overgenomen door BNPParibasFortis.

Birdee is het resultaat van een fundraising-campagne uit de zomer van 2015, waarbij het de bedoeling was om een tool te ontwikkelen die geautomatiseerd robotadvies kon verlenen voor beleggers. Het platform werd al een tijdje gebruikt door banken, om hun klanten een aanbod te doen, maar komt nu ook beschikbaar voor individuelen en particulieren. Daarvoor werd een vergunning gekregen van de Luxemburgse regulator CSSF.

Birdee richt zich in de eerste plaats op klanten uit Luxemburg en België, de doelgroep bestaat uit mensen die geen financiële specialisten zijn, maar wel graag een mooi rendement op hun spaargeld halen, zo zegt het bedrijf. De minimuminvestering bedraagt duizend euro. Een reeks algoritmes stelt de klant een van de zeventien modelportefeuilles voor die overeenkomen met zijn objectieven en risicoprofiel. Die portefeuilles worden ook dagelijks aangepast en beheerd door een groep beursspecialisten. Op elke moment kan de klant online het rendement van zijn portefeuille nagaan. Birdee benadrukt ook dat het geld te allen tijde beschikbaar blijft en dat de beheerskosten vast liggen: 1 procent netto op jaarbasis.

‘Birdee was vanaf dag één ontworpen om discretionair management van een portefeuille te democratiseren’, zegt ceo Geoffroy de Schrevel van Gambit. ‘Financiële performantie mag niet beperkt blijven tot experts of geprivilegieerden. We willen spaarders helpen om hun spaargeld zelf te beheren door hen hulpmiddelen aan te reiken die duidelijk uitgelegd worden en door investeren aangenamer te maken via een betere klantenervaring.’

Gambit is een spin-off van de universiteit van Luik die in 2007 werd opgericht. Het bedrijf biedt investeringsadvies en risicomanagement-oplossingen aan financiële instituten in Frankrijk, België, Luxemburg en Zwitserland. Er werken zowat vijftig mensen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-03T13:26:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.