Esize komt in handen van Proactis

Dit artikel delen:
Overname handen schudden

De Nederlandse ict-leverancier Esize komt in handen van het Engelse Proactis. Hiermee wil het bedrijf wereldwijd groeien en mikt in eerste instantie op Duitsland. Daarnaast kan de ict-leverancier producten en diensten van Proactis aan zijn porfolio toevoegen. De gecombineerde organisatie in Nederland gaat verder als Proactis Nederland. Het Belgische verkoopkantoor van Esize blijft hetzelfde.

Esize, met vestigingen in Weesp en Antwerpen, biedt een zogeheten cloud spend management-oplossing. De software helpt organisaties om meer inzicht en controle over hun bedrijfsuitgaven te krijgen. Dit doen het voor alle stappen in het inkoop- en factuurafhandelings-proces (source to pay). De organisatie bedient voornamelijk (middel)grote organisaties in diverse sectoren, waaronder verzekeraars en bouwbedrijven.

Duitsland

Het bedrijf komt nu in handen van het Engelse Proactis. Dat bedrijf, met een Benelux-vestiging in Hilversum, biedt software voor inzicht in de uitgaven en voor e-commerce. Via de overname wil Esize internationaal groeien.

Duitsland wordt door Esize als de eerste logische stap gezien, vertelt algemeen directeur Tim Schaefers. ‘Wij bieden met onze software een goede integratie met SAP. En in Duitsland zijn veel SAP-klanten. Daarnaast zijn wij actief in de financiële sector en bij onze Oosterburen zijn voldoende financiële instellingen om te bedienen. In dat land zien we dus grote mogelijkheden.’

Naast de internationalisering, verwacht Schaefers nieuwe producten en diensten aan zijn bestaande portfolio toe te voegen. De partijen gaan in de komende periode kijken om welke Proactis-software geschikt is voor welke markten.

Merknaam verdwijnt

Concreet verdwijnt Esize op de korte termijn als merknaam. Beide bedrijven hebben een vestiging in Nederland. Het betreft Weesp (vijftig medewerkers van Esize) en Hilversum (vijf medewerkers van Proactis). Deze kantoren gaan gezamenlijk verder onder de naam Proactis Nederland. Hiervoor wordt nog een locatie gezocht.

De Esize- topmannen Tim Schaefers (ceo) en Paul van Rietschoten (cto) blijven aan het roer van de in Nederland gecombineerde organisatie. Het Esize-verkoopkantoor in België blijft onaangetast.

Vijfhonderd medewerkers

Esize, Opgericht in 1999, heeft vijftig medewerkers in dienst, verspreid over kantoren in het Nederlandse Weesp en Antwerpen. Het bedrijf zegt ruim honderd klanten te bedienen. Dat doet het onder meer in samenwerking met diverse partners, zoals implementatiepartners CGI, Lakran en Pink Elephant, technologiepartners zoals Interoute, Microsoft en Oracle en netwerkpartners zoals BDO, Nevi en de Vereniging voor Inkoop en Logistiek (VIB) uit België.

Proactis heeft ruim 450 medewerkers in dienst, verspreid over twaalf kantoren in de Azië, Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Duitsland. De Benelux wordt vanuit Hilversum (Nederland) bediend. Het bedrijf bedient ruim duizend klanten wereldwijd. Daarnaast claimt het meer dan twee miljoen aangesloten leveranciers te hebben. De omzet van Proactis bedraagt bijna zeventig miljoen euro. Proactis is sinds 2006 genoteerd aan de beurs in Londen (London Stock Exchange).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-07T10:55:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.