Kapitaalsinjectie van 1,1 miljoen euro voor Virteo

Dit artikel delen:
Groeikapitaal

De Belgische fintech startup Virteo heeft voor de derde keer kapitaal opgehaald. Theodorus, Sherpa Invest 2 en het Ark Angels Activator Fund (Aaaf) verhogen het werkkapitaal met 1,1 miljoen euro.

Virteo is een toepassing voor de invordering van onbetaalde facturen: gebruikers beheren er hun creditdossiers en wijzen ze toe aan een community van aangesloten invorderaars die elke stap in de software registreren. Daarmee maakt Virteo het invorderingsproces eenvoudiger en transparanter voor bedrijven, zodat ze meer controle krijgen over de aanpak en ook gemaakte kosten door de invorderaars. Met de software van Virteo kunnen opdrachtgevers hun invorderingen centraliseren, en krijgen ze tools om de aanpak van hun advocaten, incassokantoren en gerechtsdeurwaarders beter te sturen en eventuele excessen bloot te leggen.

Virteo is beschikbaar sinds de tweede helft van 2017. Sindsdien verwerken een aantal steden en gemeenten, ziekenhuizen en bedrijven samen al ongeveer tienduizend invorderingsdossiers per maand via de software. ‘Onze toepassing staat volledig op punt en we zullen de kapitaalsinjectie aanwenden om onze verkoopinspanningen op te voeren’, zegt ceo Karel Vanderheyden. ‘We verwachten volgend jaar break-even te draaien. Binnen de twaalf maanden wil Virteo uitbreiden naar Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk, in een latere fase volgen andere EU-landen.’

Met de investering van Theodorus, het durfkapitaalfonds van de Université libre de Bruxelles (ULB), breidt het aandeelhouderschap van Virteo uit. Met ook PMV, Sherpa Invest en Ark Angels Activator Fund aan boord is dat aandeelhouderschap van Virteo doelbewust communautair in evenwicht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-18T10:01:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.