Belfius stopt Smart Belgium Services

Dit artikel delen:

Foto: Cineberg (Shutterstock.com)

Na twee jaar steekt Belfius de stekker uit zijn filiaal Smart Belgium Services. Het was de bedoeling om lokale besturen te begeleiden met duurzame en innovatieve diensten rond smart cities.

In de praktijk was het niet evident om consultancy voor smart cities te vermarkten voor lokale besturen. Het idee was wel puik. De ervaring delen met zoveel mogelijk steden, gemeenten en dorpen. Belfius, vroeger gekend als het Gemeentekrediet, is immers sterk verankerd in de lokale besturen. 'Smart Belgium Services is niet evident als je enkel op consultancy aangewezen bent', zegt chief digital officer Geert Van Mol, verantwoordelijk voor Digital, Data & Beyond. Hij gelooft vooral in partnerships in de toekomst. 

De Studio, een innovatief centrum van Belfius in Brussel, blijft wel actief en heeft net een kapitaalsverhoging van 1,25 miljoen euro gekregen op verder te groeien. Het legt zich naast Bright Knight (robotic process automation) vooral toe op concrete blockchain-diensten die innovatieve oplossingen bieden aan steden, gemeenten, scholen en andere publieke instellingen.  De Studio rekent op een termijn van vijf jaar op een omzet van negen tot tien miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-05T09:47:00.000Z Luc Blyaert
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.