Belfius stopt Smart Belgium Services

Dit artikel delen:

Foto: Cineberg (Shutterstock.com)

Na twee jaar steekt Belfius de stekker uit zijn filiaal Smart Belgium Services. Het was de bedoeling om lokale besturen te begeleiden met duurzame en innovatieve diensten rond smart cities.

In de praktijk was het niet evident om consultancy voor smart cities te vermarkten voor lokale besturen. Het idee was wel puik. De ervaring delen met zoveel mogelijk steden, gemeenten en dorpen. Belfius, vroeger gekend als het Gemeentekrediet, is immers sterk verankerd in de lokale besturen. 'Smart Belgium Services is niet evident als je enkel op consultancy aangewezen bent', zegt chief digital officer Geert Van Mol, verantwoordelijk voor Digital, Data & Beyond. Hij gelooft vooral in partnerships in de toekomst. 

De Studio, een innovatief centrum van Belfius in Brussel, blijft wel actief en heeft net een kapitaalsverhoging van 1,25 miljoen euro gekregen op verder te groeien. Het legt zich naast Bright Knight (robotic process automation) vooral toe op concrete blockchain-diensten die innovatieve oplossingen bieden aan steden, gemeenten, scholen en andere publieke instellingen.  De Studio rekent op een termijn van vijf jaar op een omzet van negen tot tien miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-05T09:47:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.