Alles-in-een-betaalsysteem Clover ook in Nederland

Joint venture First Data en ABN Amro wil op termijn ook naar België

Dit artikel delen:
winkelen

European Merchant Services (EMS), een joint venture van First Data en ABN Amro, brengt het Amerikaanse betaalsysteem Clover op de markt. Na de Verenigde Staten, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Ierland is het systeem nu ook in Nederland verkrijgbaar. Het is een betaalautomaat en kassa inéén, ondersteund met diverse apps.

Ondernemers hoeven bovendien geen fysieke pinbonnen meer te overhandigen, deze sturen zij per e-mail of sms naar de klant. Volgens EMS is Clover eenvoudig uit te breiden met slimme apps om allerlei administratieve handelingen slimmer en efficiënter te maken. Ondernemers kunnen ook hun planning, urenregistratie en voorraad beheren via Clover. Daarnaast is de oplossing uit te breiden met een modern spaarsysteem om trouwe klanten te blijven binden.

Relevant blijven

De Clover Mini.

Volgens ceo van EMS Pieter Stal wordt de Nederlandse mkb-ondernemer aan alle kanten uitgedaagd om relevant te blijven. Clover biedt volgens hem tools die alleen voorhanden waren voor de groothandel.

EMS brengt twee versies uit van de Clover: de Flex en de Mini. Ondernemers kunnen zelf een keuze maken voor wat het beste bij hun onderneming past. De Clover Flex is een veelzijdig en mobiel apparaat en is bijvoorbeeld handig voor afrekenen op het terras. De Clover Mini is een compacte en volledige kassaoplossing.

Nederlandse appbouwers kunnen bijdragen

Een woordvoerder van EMS benadrukt dat Clover niet alleen een betaalautomaat is, maar ook een kassasysteem. ‘Nu zijn beide vaak gescheiden, maar door de alles-in-één-oplossing is er een automatische verbinding en heeft de winkelier ook minder apparaten op de toonbank.’ Bijzonder is volgens hem ook dat er op het apparaat verschillende apps worden gedownload. ‘Denk hierbij bijvoorbeeld aan een planningsapp die kappers kunnen gebruiken voor hun afspraken en ook spaarprogramma’s'. Clover is overigens een open Android-systeem, waar nu zowel betalende als gratis apps te downloaden zijn. De zegsman geeft aan dat Nederlandse appbouwers ook worden uitgenodigd om hun bijdrage aan het betaal- en kassasysteem te leveren. Na een check vanuit EMS, kunnen zij dan hun app aanbieden. Voor de winkelier zorgt EMS overigens voor de aansluitnummers voor pin- en creditcards, de hard- en software wordt geleverd door Clover zelf.

Nederlandse markt

"Op termijn wil EMS ook zijn partners bij de verkoop van Clover betrekken, die nu direct gebeurt. "

De woordvoerder geeft aan dat EMS Clover in eerste instantie op 6 april wilde introduceren, maar dat corona roet in het eten gooide. Nu is er gekozen voor 1 juni, omdat veel winkels hun deuren weer openen. Momenteel is het apparaat te huur, maar in de komende twee maanden komt het ook in de verkoop.

Op termijn wil de onderneming Clover ook naar de Belgische markt brengen, waar EMS ook actief is. In Nederland zijn al enkele mkb-klanten opgetekend als Frites Unique uit Rotterdam, Salon Kijkduin uit Den Haag en Claudio’s IJssalon uit Apeldoorn. Op termijn wil EMS ook zijn partners bij de verkoop van Clover betrekken, die nu direct gebeurt. De zegsman vertelt dat EMS selecteert op een goed netwerk van mkb-klanten, de propositie van partners en ook wordt er een due diligence-onderzoek uitgevoerd.

Over EMS

EMS (European Merchant Services) is een leverancier van betaaloplossingen voor zowel fysieke locaties als webshops. Daarnaast biedt EMS beveiligde transacties voor online-betalingen, verkoop via internet, telefoon of mobiele apps en ondersteunt het gangbare debit- en creditcards. EMS is geautoriseerd door De Nederlandsche Bank als betaalinstelling onder de Europese Verordening van de Payment Services Directive (PSD).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-08T11:03:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.