Fintech-kleppers verenigen zich onder Brussels dak

Dit artikel delen:
fintech silversquare

Alexandre Ponchon (links) en Jean-Louis Van Houwe.

Meer dan honderd startups, scale-ups en gevestigde bedrijven uit de fintechwereld en de Europese koepelvereniging, de European Digital Finance Association, vestigen zich dit jaar nog permanent samen onder een dak in Brussel.

Bij de ruim honderd bedrijven zitten namen als Monizze, Payconiq, Itsme en Isabel Group. Ook de European Digital Finance Association (EDFA), dat negen Europese leden kent, sluit zich aan. Project Fire, zo doopte beroepsvereniging Fintech Belgium de operatie om grote spelers uit de sector op een plaats te krijgen. De bestaande hoofdkwartieren van al die bedrijven blijven behouden, maar door afvaardigingen samen op een plaats te brengen moeten kruisbestuivingen mogelijk worden en moet de sector meer als een man naar buiten treden.  

‘Fire is de afkorting voor Finance, Insurance, Regulation, et cetera', legt Fintech Belgium-voorzitter Jean-Louis Van Houwe uit. ‘De et cetera is trouwens doelbewust gekozen. We willen ervoor zorgen dat bedrijven en vooral professionals aan kruisbestuiving kunnen doen, ideeën kunnen uitwisselen, innoveren, samen kunnen werken en groeien. Ook internationaal, daarom dat we blij zijn met de aanwezigheid van EDFA in Brussel. Dat biedt perspectieven.’

Brussel heeft een reputatie als innovatiestad op het vlak van fintech. Door de samensmelting van Bancontact en Mister Cash is de Belg al snel met de kaart beginnen te betalen, wat een extra aantrekkingskracht vormde voor betaalverwerkers als Euroclear en Swift en kredietkaartverstrekker Mastercard om zich in de hoofdstad te vestigen. Volgens Van Houwe mogen we best fier zijn op België en Brussel. ‘De apps van bepaalde Belgische banken staan zelfs in de top van bank-apps in Europa. En met de ligging van alle Europese Instellingen en performante digitale infrastructuur is Brussel een aantrekkelijke plek om te innoveren.’

In eerste instantie krijgen de bedrijven onderdak bij coworking-specialist Silversquare aan de Louizalaan in Brussel, in het Bailli-gebouw. Vanaf mei 2021 verhuist het gezelschap naar het oude Shell-hoofdkwartier vlak bij het Centraal Station.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-29T11:11:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.