Unifiedpost rukt op naar Italië en Spanje

Dit artikel delen:
Spanje

De Belgische fintech Unifiedpost heeft twee overnames gedaan in Spanje en Italië. Daarmee voegt het bedrijf in een klap 85.000 klanten toe aan zijn betaal- en facturatieplatform en versnelt het Europese groeiplannen.

Met de overname van het Milanese e-factuurplatform Digithera boort Unifiedpost Group de Italiaanse markt aan. Digithera, opgericht in 2014, laat klanten en leveranciers toe elektronische documenten die voortkomen uit de toeleveringsketen snel en veilig uit te wisselen. Het Italiaanse softwarebedrijf biedt Unifiedpost Group ook de specifieke lokale expertise aan om het platform te verbinden met lokale bedrijven en overheidsdiensten. Vandaag heeft Digithera ongeveer twintigduizend klanten op het platform. Het past hoofdzakelijk een indirecte verkoopstrategie toe, net zoals Unifiedpost. 

Sistema Efactura heeft het hoofdkantoor in Madrid, waardoor Unifiedpost Group kan uitbreiden naar de Spaanse markt. Door een volledig digitaal facturatie-ecosysteem aan te bieden, wil het platform de kosten verlagen en de efficiëntie en de veiligheid verhogen. Het stelt Spaanse bedrijven ook in staat om facturen elektronisch uit te wisselen met overheidsinstellingen, wat sinds 2015 bij wet verplicht is. 

Sistema Efactura werd in december 2019 opgericht als een afsplitsing van Eurobits Technologies en werd later overgenomen door Tink AS in een poging om het open-bankingplatform uit te breiden. Tink wil nu de e-factuuractiviteiten volledig van de hand doen. Het bedrijf levert momenteel diensten aan meer dan tien grote financiële- en overheidsinstellingen. 

De twee bedrijven samen hadden een totale omzet van 1,91 miljoen euro in 2019 en 1,63 miljoen in 2020. De gezamenlijke winst voor belastingen tikte af op respectievelijk 0,44 miljoen en 0,30 miljoen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-19T10:29:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.