UnifiedPost neemt Duitse Crossinx over

Dit artikel delen:
Duitsland

UnifiedPost krijgt het Duitse bedrijf Crossinx in handen. De Belgische fintechspeler krijgt zo toegang tot de DACH-markt en Hongarije. De Belgen betalen tot 160 miljoen euro voor hun overnameprooi.

Zowel Crossinx als UnifiedPost bouwen betaal- en besteloplossingen voor professionele klanten. UnifiedPost noemt de producten van de twee bedrijven ‘zeer complementair’. ‘Door de combinatie van de oplossingen zullen voor het eerst uitgebreide en out-of-the-box-producten beschikbaar zijn voor alle klantensegmenten. Dit zal ook leiden tot een toenemende belangstelling van partners zoals financiële instellingen en erp-aanbieders om deze producten door te verkopen en te integreren in hun aanbod’, zo klinkt het in een persbericht.

Unifiedpost krijgt nu ook toegang tot de belangrijke Duitse markt, en zelfs tot de volledige DACH-regio, inclusief Hongarije. Crossinx brengt zowat 350.000 klanten aan, vooral in het kmo-segment. Daarmee bedient de gezamenlijke zowat een miljoen bedrijven. ‘De overname van Crossinx betekent een belangrijke expansie van Unifiedpost’, zegt UnifiedPost-ceo Hans Leybaert. ‘Niet alleen vergroten wij onze geografische aanwezigheid in de DACH-regio, wat cruciaal is voor onze pan-Europese uitrol in 26 landen dit jaar. Bovendien worden door deze combinatie van activiteiten belangrijke en nieuwe synergiën gecreëerd. Dit zal resulteren in een verbeterde waardepropositie voor e-procurement, e-facturering en betalingen, die de volledige order-to-cash- en procure-to-pay-cycli omvat, voor alle types van klanten in Europa.’

Crossinx wordt in deze transactie gewaardeerd op bijna tien keer zijn omzet van 2021, wat leidt tot een bedrijfswaarde van honderd miljoen euro. Die zal worden voldaan in de helft cash en de helft aandelen. Afhankelijk van de resultaten van Crossinx tot 2023 kan UnifiedPost nog tot zestig miljoen euro extra betalingen uitvoeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-12T10:27:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.