Fintech Swanest overgenomen door Bank Delen

Dit artikel delen:

De Brusselse startup Swanest is overgenomen door private Bank Delen. Dat meldt De Tijd. Swanest ontwikkelt digitale beleggingstools. Een overnameprijs wordt niet bekendgemaakt.

Swanest werd zeven jaar geleden opgericht als een soort digitale beleggingsassistent die ook een duidelijk inzicht geeft in de beleggingsportefeuille. Later kwamen daar meer tools bij voor vermogensbeheerders. Bank Delen neemt het bedrijf nu volledig over. 

De startup werkte tot voor kort voor verschillende klanten uit de financiële wereld, maar die dienstverlening wordt stopgezet. De startup krijgt nu exclusief Bank Delen als klant. Zo wil de bank vermijden dat projecten vertragingen oplopen omdat er eerst opdrachten voor andere klanten moeten worden afgewerkt. 

Swanest is de eerst digitale overname voor Bank Delen. Vijf jaar geleden had de private bank een it-team van 50 mensen, op een totaal van 300 werknemers. Nu lopen er 120 it’ers rond, op een totaal van 450 personeelsleden. De bank bekijkt ook actief andere mogelijke overnames, maar noemt het aantrekken van juist personeel minstens zo belangrijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-06T17:46:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.