Betaaldienst Isabel stapt in Doccle

Dit artikel delen:
Doccle

De digitale documentendienst Doccle krijgt een nieuwe aandeelhouder. Naast Telenet neemt het betaalplatform Isabel een aandeel in het bedrijf. Dat schrijft De Tijd. Isabel en Telenet gaan vijf miljoen pompen in Doccle.

Doccle is een platform waarmee burgers documenten en facturen van bijvoorbeeld banken, verzekeraars, telecombedrijven en ziekenhuizen gemakkelijk kunnen bewaren en consulteren. De dienst werd negen jaar geleden opgericht door Telenet, CM en het hr-dienstenbedrijf Acerta en telt nu een negentigtal aangesloten instellingen. Enkele jaren geleden werd ook de Ebox van de Belgische overheid via het platform beschikbaar, wat heel wat nieuwe gebruikers lokte. 

Doccle wil nu opnieuw een stap voorwaarts zetten, maar voor Acerta en CM past dat niet meer in hun bedrijfsstrategie. En dus verkopen zij hun aandelen aan Isabel, het betaalplatform van de vier grootbanken (KBC, ING, BNPParibasFortis en Belfius). Telenet en Isabel zullen elk vijftig procent krijgen in de nieuwe structuur. Hoeveel Isabel daarvoor op tafel legt, is niet bekend.  

‘Wij kunnen aan boord bij Doccle nu extra ondersteuning bieden voor de ontwikkeling van nieuwe digitale toepassingen. Met Isabel zijn we ook extra diensten aan het uitwerken voor bijvoorbeeld boekhouders. Dat biedt ook mogelijkheden voor de verdere ontwikkeling van Doccle’, zegt Isabel-topman Jean de Crane aan De Tijd. 

Isabel is bij consumenten vooral bekend van zijn facturatiedienst Zoomit, dat net als Doccle focust op de afhandeling van facturen. Dat erkent de Crane, maar ‘Zoomit wordt momenteel enkel voor betaalverkeer in een bankomgeving gebruikt, terwijl Doccle een veel breder platform is.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-15T10:23:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.