Steeds meer Apple en Google Pay bij banken

Dit artikel delen:

ING België kondigt het gebruik van Apple Pay aan. Dit maakt dat intussen al drie Belgische grootbanken de betaaldienst van Apple aanbieden. Ook Google Pay duikt meer en meer op.

Contactloos mobiel betalen werkt via de NFC-chip in de smartphone. Dat is dezelfde technologie als in een bankkaart. En het is net de opmars van contactloos betalen met die kaart dat het gebruik van Google en Apple Pay stimuleert. Naar contactloos betalen met de smartphone is het namelijk maar een kleine stap.

Apple

ING België is de derde grote bank in ons land die Apple Pay ondersteunt. BNP Paribas Fortis begon er al drie jaar geleden mee, KBC volgde later.  In Nederland was ING midden 2019 overigens zelf de eerste bank die er met Apple Pay startte.

Ook Belfius, die samen met Proximus de mobiele bank Banx uit de grond stampt, gaf al aan dat het  alle innovaties in mobiel betalen opvolgt voor ons land, en ook Apple Pay.

Het gaat dan nog enkel om de zogenaamde grootbanken. Op de site van Apple staan namelijk een twintigtal banken vermeld die in België Apple Pay ondersteunen. Hieronder ook N26, Revolut en Hello bank, de mobiele bank van BNP Paribas Fortis.

Google

Zowel BNP Paribas als KBC bieden ook Google Pay, dat zich richt op Android-gebruikers. Op de site van Googlestaat ook N26 vermeld voor Google Pay, al is het lijstje met ondersteunende banken daar wel korter dan bij Apple Pay. Google Pay staat overigens ook op de planning bij ING.

Opvallend is tenslotte dat zowel Apple Pay als Google Pay een alternatief vormt voor de eigen betalingsoplossingen van de banken. Zo stopte Bancontact Payconiq eerder dit jaar met de contactloze betaaldienst Tap&Pay.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-04T12:03:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.