Limburg StartUp gaat van start

Start-ups

Limburg StartUp, een open platform, ontwikkeld door ondernemend Limburg, werd eind vorige week op de Corda campus boven het doopvont gehouden. Het heeft als doel startersinitiatieven te ondersteunen, starters te versterken en groeiprocessen te versnellen. Het initiatief wordt ondersteund door de PXL, UHasselt, JCI, Mediahuis en LRM met zijn zeven incubatoren.

Start-ups en ondernemersinitiatieven gedijen uitstekend in Limburg. Er is een opvallend matuur eco-systeem van start-ups, de internationele doorgroeimogelijkheden zijn uitstekend en 78 procent richt zich op b2b. Hasselt is bovendien ook de vijfde start-up stad van België.

Op mediatech-gebied is het de eerste provincie van het land. Ict scheert hoge toppen in Hasselt en de creativiteit bruist in Genk. Door in te zetten op ict, creatieve economie, fietsindustrie, energie en innovatief landbouw is er focus. 

De focus van Limburg StartUp ligt dan ook op het verbinden van al deze initiatieven en de juiste koppelingen te leggen. Op die manier kan er met één stem gesproken worden en kunnen start-ups nog sneller schakelen en kennis delen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-29T08:46:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.