Switch levert 3.000 iPads aan Waalse scholen

elearning

Apple-verdeler Switch heeft een samenwerking gesloten met de Waalse overheid voor de levering van meer dan drieduizend iPads en 140 MacBooks aan Waalse scholen. Het partnership past in een project dat de digitalisering van het Franstalige onderwijs promoot.

Het project ‘Ecole Numérique’ werd opgestart in 2011 en is een initiatief van de Waalse Regering, de Federatie Wallonië-Brussel en de Duitstalige Gemeenschap. Ecole Numérique wil innovatieve toepassingen op het vlak van it en communicatie integreren in het onderwijs. Niet enkel om leerlingen te stimuleren bij algemene vakken zoals rekenen, maar ook om te zorgen voor een beter bewustzijn van digitale media en informatica.

Waalse onderwijsinstellingen - van kleuter- tot middelbare scholen - mochten zelf pilootprojecten insturen. Vijfhonderd scholen werden geselecteerd om hun ideeën uit te werken. Hiervoor krijgen ze media-apparatuur naar keuze.

Apple-verdeler Switch is een van de belangrijkste partners in het project. In eerste instantie zal het bedrijf 3.120 iPads en 140 MacBook Pro’s aanleveren. De samenwerking is afgesloten voor een periode van vier jaar.

‘Onderwijs is voor ons een belangrijke sector’, zegt Switch-ceo Rik Vrancken. ‘Omdat het een project is waar alle Waalse scholen in kunnen stappen, is de kans reëel dat in de toekomst nog meer Apple-toestellen nodig zijn. De scholen kunnen die immers kopen tegen voordelige tarieven.’

Switch is de grootste Belgische Apple Premium Reseller en telt 32 winkels in heel het land. Het bedrijf met de hoofdzetel in Antwerpen werd opgericht in 1992 door Rik Vrancken en stelt ruim driehonderd medewerkers te werk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-08T09:38:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.