Devoteam rekruteert studenten met eigen virtueel spel

Het Franse it-bedrijf Devoteam wil dit jaar vijftienhonderd nieuwe werknemers rekruteren. Daarom lanceren ze DevoGame, een internationale wedstrijd die studenten moet prikkelen om bij hen aan de slag te gaan.

In het spel krijgen deelnemers exact een uur de tijd om te voorkomen dat hackers inbreken op de servers van een denkbeeldige universiteitscampus. Slagen ze daarin, dan krijgen ze tot medio november de tijd om een voorstel uit te werken die een technologische revolutie zou kunnen betekenen voor de campus. Teams van twee tot zes studenten uit België, Frankrijk, Duitsland en Nederland worden uitgedaagd. Per land mogen twee teams door naar de volgende ronde. Het winnende team mag in januari 2018 naar Las Vegas om er hun project te promoten op de technologiebeurs CES.

DevoGame is aan zijn tweede editie toe. Vorig jaar vond de wedstrijd exclusief in Frankrijk plaats en schreven zich tachtig teams uit 42 verschillende scholen in. Door de wedstrijd slaagde Devoteam Frankrijk erin dubbel zoveel studenten aan te werven als het jaar voordien. Dat is meteen ook de reden waarom de wedstrijd nu in vier landen tegelijk plaatsvindt.

Devoteam

Devoteam is een Frans beursgenoteerd it-bedrijf dat actief is in zeventien landen verspreid over Europa en het Midden-Oosten. De onderneming heeft 4100 mensen in dienst en behaalde ruim 550 miljoen euro omzet in 2016. De Belgische tak van het bedrijf telt ruim driehonderd medewerkers. In Nederland heeft het ruim 250 medewerkers in dienst. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-18T11:11:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.