Managed hosting door True

Agfa-Gevaert zet afsplitsing it in gang

 

De Mortselse beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert gaat een deel van de HealthCare IT-activiteiten onderbrengen in een aparte structuur binnen de groep. In eerste instantie gaat het om de activiteiten in Latijns-Amerika en het Midden-Oosten, zo meldt Agfa.

De groep maakte in augustus bekend dat ze een opsplitsing van de HealthCare IT-activiteiten, die ongeveer een vijfde van de groepsomzet vertegenwoordigen, bestudeerde.

De aanleiding was een gebrek aan focus, zo zei ceo Christian Reinaudo toen. ‘De rest van de groep lijdt vandaag enigszins door het feit dat we dit gebrek aan focus hebben. Het feit dat de it-afdeling nu zo gepositioneerd staat om te groeien, haalt veel aandacht weg van de traditionele activiteiten’, aldus Reinaudo.

Nu heeft de raad van bestuur beslist om effectief een deel van de HealthCare IT-activiteiten ‘te organiseren in een zelfstandige vennootschapsstructuur en -organisatie binnen de Agfa-Gevaert Groep’, te beginnen met Latijns-Amerika en het Midden-Oosten. Die regio's vormen niet de hoofdmoot van de HealthCare IT-activiteiten, preciseert een woordvoerder.

Onder HealthCare IT vallen voornamelijk softwareoplossingen voor ziekenhuizen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6221769). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.