Nijvelse Easi neemt Gentse Into IT over

Thomas Van Eeckhout EASI managing partner

De Nijvelse it-dienstverlener Easi heeft het Gentse it-security-bedrijf Into IT Systems & Security volledig overgenomen. Het is de derde overname van Easi in vijf jaar tijd.

De overname van Into IT kadert in Easi’s strategie om verder te groeien in Vlaanderen, zo schrijft het bedrijf in een persbericht. Easi, dat nu 190 mensen tewerkstelt, versnelt hiermee de ontwikkeling vanzijn bestaande security-cel en versterkt haar positionering op de markt. Into IT werd in 1998 opgericht en telt nu dertien medewerkers. Het haalt een omzet van 2,7 miljoen euro en heeft zo’n honderd klanten. De huidige directie van Into IT blijft gewoon actief binnen de groep.

‘Door deze overname geven we onze security-cel een nieuwe dimensie en verbreden we onze kennis inzake it-infrastructuur en meer specifiek inzake security en cloud’, zegt Easi-managing partner Thomas Van Eeckhout. ‘Onze beide ondernemingen beschikken over uitgebreide competenties in deze twee domeinen, waardoor tal van synergieën te vinden zijn voor onze klanten.’

Voor het in 1999 opgerichte Easi betekent dit de derde overname in vijf jaar tijd. ‘Gedurende de voorbije vijf jaar hebben we bij Easi een verdubbeling gekend in aantal medewerkers. Dankzij deze overname zullen we de kaap van de tweehonderd medewerkers bereiken, waarvan een tiental in het domein van security. En daar stopt het niet bij. We zijn vast van plan op dit elan verder te blijven gaan’, zegt een ambitieuze Van Eeckhout.

Easi heeft momenteel een eigen kantoor in Gent, dat wordt opgedoekt en geïntegreerd in de kantoren van Into IT in Oosterzele. Op die manier wordt het een uitvalsbasis voor klanten in Oost- en West-Vlaanderen.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-19T14:22:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.