Van In in zee met Switch en Van Roey voor Bingel Raket

V.l.n.r.: Steven Malfroidt (ict-adviseur anderwijs bij VanRoey.be), Viviane Herrygers (business unit manager Digital & Hybrid Learning bij Uitgeverij Van In) en Bram Smets (salesmanager Onderwijs bij VanRoey.be)

Uitgeverij Van In, bekend van het scholenplatform Bingel, lanceert Bingel Raket, een bijhorende app die het gebruik van Bingel in de klas moet stimuleren. De uitgeverij kiest Van Roey als partner voor het leveren van Android-tablets. De iPads komen van bij Switch.

Momenteel wordt Bingel door ongeveer 80 procent van de Vlaamse basisscholen gebruikt als leerplatform. Leerlingen van het eerste tot en met het zesde leerjaar kunnen online oefeningen maken voor taal, rekenen, godsdienst, spelling, et cetera. Zo begrijpen en leren ze sneller en onthouden ze de stof langer.

Bingel wordt nu nog vooral thuis gebruik. Met Bingel Raket wil Van In het platform ook de klas binnenhalen. De leerling gebruikt een tablet en neemt via de app een foto van zijn of haar schrift. De app herkent deze pagina - ook al is die helemaal volgeschreven - en biedt de leerling extra oefeningen of een duidend filmpje. Zo kan elke leerling op eigen tempo werken in de klas. De leerkracht krijgt realtime data door, kan het leerproces van de leerlingen beter inschatten en de leerlingen meer op maat begeleiden.

Voor Bingel Raket zijn tablets nodig. Van In sluit een overeenkomst af met Van Roey voor Samsung-tablets. Scholen die een iPad willen gebruiken, kunnen die bij Switch verkrijgen. Bram Smets, sales manager onderwijs van Van Roey: ‘Vaak zien scholen door de bomen het bos niet meer. Omdat het om grote investeringen gaat, kies je best meteen juist. Daarom ging uitgeverij Van In met ons in zee. We gaan ook verder dan alleen het leveren van de tablets en kunnen bijvoorbeeld bekijken of de infrastructuur van de school klaar is voor het intensief gebruik van tablets. Daarnaast zetten we ook in op security en voorzien we training zodat de implementatie vlot verloopt’.

'Wat scholen vaak tegenhoudt om te digitaliseren, is de technische rompslomp die erbij komt kijken', zegt Switch-ceo Rik Vranken. 'Daarom bieden we ondersteuning op maat van de scholen en begeleiden we hen op het vlak van configuratie en gebruik van iPads of Macbooks. Zo kunnen leerkrachten meteen aan de slag met hun klas en moeten ze zich geen zorgen maken over het technische aspect.'

Zowel Switch als Van Roey zorgen voor bijkomende opleiding, training en begeleiding. De scholen betalen daarvoor een vast bedrag per maand.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-21T09:31:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.