Arris voltooit overname van Ruckus

Contract ondertekenen

Ip-en videospecialist Arris heeft de overname afgerond van Ruckus International, dat onderdeel was van Broadcaom. Ruckus en zijn zeventienhonderd medewerkers gaan nu deel uitmaken van de nieuwe Enterprise Network Unit van Arris.

De overname heeft een waarde van achthonderd miljoen dollar en werd al in februari aangekondigd. Ruckus zal zich focussen op netwerkinfrastructuur voor de enterprise-markt, zowel draadloos als bedraad. Ook de ICX Switch-afdeling krijgt een plaatsje in deze afdeling. De business unit wordt geleid door voormalig Ruckus-coo Dan Rabinovitsj. Het bedrijf zal zich richten op onder meer hotels, onderwijs, sport, entertainment en transport.

‘Ruckus Networks is nu geïntegreerd in een grote, stabiele onderneming die het potentieel heeft voor grotere investeringen en ambities’, zo zegt Rabinovitsj. ‘Dit zal duidelijk worden in onze manufacturing, operaties en supply chain, maar ook in r&d, waar we gebruik zullen kunnen maken van bijkomende kennis, van Docsis over Wi-Fi, ethernet en optische communicatie.’

Broadcom kreeg Ruckus in handen door de overname van Brocade, eind 2016. Brocade had Ruckus zelf nog maar enkele maanden voordien gekocht. Broadcom beschouwde IP Networking echter niet als een kernactiviteit en zette het bedrijf meteen weer in de etalage. Ook de overlap met de activiteiten van enkele grote Broadcom-klanten (HPE, Intel, Cisco,…) speelde daarbij een rol. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-12-06T10:28:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.