Systemat overgenomen door Franse Spie

Deal handen schudden overname

De Belgische it-dienstverlener Systemat wordt overgenomen door het Franse concern Spie. Dat meldt die laatste in een persbericht. Spie was tot nog toe vooral actief in technische dienstverlening, in energie en communicatie

De overname van Systemat laat Spie toe om it-diensten te leveren die te maken hebben met het beheer en onderhoud van uitrusting, software en toepassingen. Bij Systemat, dat begin jaren tachtig werd opgericht, werken in België en Luxemburg 150 mensen. Het bedrijf denkt dit jaar zeventig miljoen euro omzet te draaien. Het hoofdkantoor is in het Waals-Brabantse Lasne, maar er zijn ook vestigingen in Charleroi en Luik.

Eind 2010 werden de it-activiteiten, die nu door Spie gekocht worden, verkocht in een management buy-out. Systemat kende een sterke groei tot 2000 maar werd toen slachtoffer van de dot com-crisis en moest sterk afslanken.

De afronding van de transactie is nog afhankelijk van goedkeuring door de bevoegde mededingingsautoriteiten, zo luidt het. Financiële details over de overname geeft Spie niet.

Spie heeft zo’n 38.000 werknemers in ruim zeshonderd kantoren wereldwijd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-02T10:16:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.