Microsoft en Mastercard samen in smart cities

Stad smart city

Microsoft en betaalkaartspecialist Mastercard gaan projecten opzetten rond smart cities. De bedrijven zullen samenwerken rond betaaloplossingen, data analytics en cloud diensten om een beter inzicht te krijgen in stedelijke gebieden.

In de samenwerking zullen de Mastercard-betaaloplossingen geïntegreerd worden in het Citynext-programma van Microsoft. Dat is erop gericht om de digitale transformatie van steden te versnellen. Omgekeerd wordt ook het City Possible-programma van Mastercard in het project opgenomen.

De data die bloot komen te liggen in de samenwerking zal onder meer gebruikt worden om zaken als verkeersopstoppingen en economische ontwikkeling te bestuderen. Een van de projecten draait bijvoorbeeld rond de vraag hoe technologie het betalen van ritjes met het openbaar vervoer makkelijker en sneller kan maken.

‘Microsoft Citynext helpt steden om oplossingen in te zetten die hun meest directe noden aanpakt en nieuwe golf van innovatie aanwakkert door cloud computing, kunstmatige intelligentie (ai) en andere technologieën’, zegt Citynext-directeur Trudy Norris-Grey. ‘Onze samenwerking met Mastercard is een belangrijke stap naar ons doel om steden groener, rijker en inclusiever te maken.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-14T09:57:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.