Devoteam neemt Duitse branchegenoot over

De it-dienstverlener Devoteam, die in België driehondered mensen tewerkstelt, heeft zijn Duitse sectorgenoot Alegri overgenomen. Alegri is adviesbedrijf in digitale transformatie met hoofdkantoor in München en een jaaromzet van veertig miljoen euro.

Alegri helpt grote bedrijven hun weg te vinden in de de wereld van digitale werkplaatsen en cloud, voornamelijk via Microsoft-technologie. Het bedrijf heeft klanten uit onder meer de automotive-, farma-, bank- en retail-sector. Het stelt zo’n 240 mensen te werk in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk en zal na de overname doorgaan onder de naam Devoteam-Alegri.

‘Deze acquisitie is een belangrijke stap voor Devoteam om onze positie in de digital workplace te versterken’, zegt mede-oprichter en ceo Stanislas de Bentzmann. ‘In Duitsland, een van onze strategische regio’s, groeien we nu ook naar honderd miljoen euro omzet per jaar.’

Devoteam Group telt momenteel bijna vijfduizend medewerkers en wil tegen 2020 een miljard euro omzet draaien. Het Belgische personeelsbestand (nu driehonderd mensen) moet tegen dan ook verdubbel zijn. In ons land heeft het een kantoor in Zaventem werkt het bedrijf onder meer voor Paribas Fortis, Engie, Proximus, het Riziv, Smals en Telenet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-13T14:56:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.