Atos koopt Syntel voor 3,4 miljard dollar

De Franse it-integrator Atos neemt het Amerikaanse Syntel over voor zo’n 3,4 miljard dollar. Het bedrijf voegt zowat een miljard dollar extra omzet toe, met een operationele marge van 24 procent.

Syntel is een sectorgenoot van Atos die 38 jaar geleden werd opgericht en nu zo’n 23.000 mensen op de loonlijst heeft, waarvan het grootste deel in India. Het bedrijf, dat volgens Atos-ceo Thierry Breton ‘perfect in de strategische prioriteiten’ past, houdt zich onder meer bezig met automatisering, clouddiensten, mobiele toepassingen, analytics en IoT. Voor Atos is vooral de sterke aanwezig op de Amerikaanse markt een troef, waar bedrijven als American Express, State Street Bank en Fedex klant zijn bij Syntel. Die drie zijn samen verantwoordelijk voor 45 procent van de omzet, zo berekende het persagentschap Bloomberg.

‘Vooral de zeer complementaire portfolio’s, klantenbestanden en de geografische voetafdruk van de combinatie Atos-Syntel zal onze aanwezigheid in Noord-Amerika sterk verbeteren en de digitale transformatie van Atos-klanten wereldwijd versnellen’, aldus Breton. Rakesh Khanna, de ceo van Syntel, treedt toe tot het directiecomité van Atos.

Eerste zes maanden

Tegelijk met de acquisitie maakte Atos ook halfjaarcijfers bekend. De omzet in de eerste zes maanden van dit jaar tikte af op net iets meer dan zes miljard euro, een stijging van 3,4 procent tegen identieke wisselkoersen. De operationele marge tikt af op 545 miljoen of ruim 9 procent van de omzet. Specifiek in de VS gingen de omzet en marges wel achteruit. Ook in de Benelux & Nordics-zone moest een kleine omzetdaling geslikt worden van 0,9 procent. Voor de rest bevestigt Atos zijn objectieven voor het volledige boekjaar: een organische omzetstijging van 2 à 3 procent, een operationele marge van 10,5 à 11 procent en een cash flow van 60 procent van de operationele marge.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-23T14:56:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.