Symantec ontslaat 8 procent van het personeel

Ontslag afscheid opstappen

De Amerikaanse beveiligingsspecialist Symantec heeft een herstructureringsplan aangekondigd waarbij ongeveer 8 procent van het personeelsbestand ontslagen zal worden. Dat moet de winstgevendheid van het bedrijf opkrikken.

Voor het herstructureringsplan te financieren, heeft Symantec zo’n vijftig miljoen dollar uitgetrokken. Het moet de jaarlijkse kosten met zo’n 115 miljoen dollar laten zakken. De effecten van het plan moeten al in het boekjaar 2019 voelbaar zijn en in 2020 op volle kruissnelheid zitten. Volgens het laatste jaarverslag van Symantec heeft het bedrijf zo’n dertienduizend mensen in dienst, dat zou betekenen dat er dus een duizendtal personeelsleden moeten gaan.

De omzet van Symantec ging er in het eerste kwartaal met 1,6 procent op achteruit, wat vooral te wijten was aan lagere verkopen bij zakelijke en professionele klanten. Het nettoverlies bedroeg 63 miljoen dollar, vorig jaar was dat nog 133 miljoen dollar. Symantec zit ook nog steeds middenin een onderzoek naar dubieuze boekhoudpraktijken. Midden mei kondigde het aan dat het daarnaar een onderzoek voert.

Wat de gevolgen van de ontslagronde zullen zijn voor de Belgische en Nederlandse kantoren is nog niet duidelijk. Het Amerikaanse pr-kantoor van Symantec laat per mail weten dat er voorlopig niet gecommuniceerd wordt over welke posities zullen sneuvelen en waar dat zal gebeuren. Bij Symantec in Diegem wilde niemand reageren en verwees men door naar de Amerikaanse perswoordvoerder. Die blijkt volgens zijn out-of-office echter sinds eergisteren niet meer voor Symantec te werken. Het is niet bekend of hij tot de 8 procent medewerkers die door de reorganisatie hun baan verliezen behoort.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-03T10:51:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.