Ai en security centraal op Microsoft Ignite-congres

Op de Ignite-conferentie voor enterprise developers heeft Microsoft zijn marsrichting voor de volgende jaren uit de doeken gedaan. Kunstmatige intelligentie (ai), open data en security staan hoog op de agenda.

Net zoals dat ook zo was op recente conferenties van Google en Amazon stond kunstmatige intelligentie (ai) duidelijk in de belangstelling op Ignite. Het is ook duidelijk dat Microsoft de kracht van ai wil gebruiken als hefboom om concurrenten het vuur aan de schenen te leggen.

Zo moet, als het van Microsoft afhangt, Cortana dezelfde rol krijgen in ondernemingen als Amazon’s Alexa is smart homes. Daarvoor lanceert het bedrijf ‘Cortana Skills for Enterprise’. Ondernemingen kunnen op die manier de slimme stemassistent gebruiken voor allerlei zaken, gaande van het indienen van it-tickets, het invullen van formulieren tot het converseren met klanten. Cortana kan bijvoorbeeld ook vergaderingen plannen met verschillende mensen en zelf controleren wanneer iedereen beschikbaar is.

Ai moet ook een grotere rol spelen bij rampen en conflicten, vindt de reus uit Redmond. ‘AI for Humanitarian Action’ is een overkoepelend programma van Microsoft waarmee de kracht van ai ingezet kan worden bij herstel na rampen, jeugdhulp, bescherming van vluchtelingen en het promoten van mensenrechten. 

Ook het ouderwetse wachtwoord is stilaan aan vervanging toe, aldus Microsoft. En in de plaats komt de Microsoft Authenticator-app, voor een paar honderdduizend apps die op Azure Active Directory inloggen. Microsoft Authenticator is een oplossing waarmee beveiligd inloggen voor medewerkers eenvoudiger en veiliger wordt via tweetrapsauthenticatie.

Een andere nieuwe security-oplossing is Microsoft Secure Score, een dynamische rapportagemogelijkheid voor de Microsoft 365-omgeving van klanten. Deze toepassing geeft na analyse een reeks aanbevelingen waarmee beveiligingslekken sterk verminderd kunnen worden.

Microsoft, Adobe en SAP kondigen verder het Open Data Initiative aan om gemeenschappelijke gegevensstandaarden te creëren en de klant weer controle te geven over zijn eigen gegevens, zo melden de betrokken partners. Dit moet datasilo's elimineren door alle gegevens van één klant te combineren tot één realtime en hernieuwbaar pakket.

Microsoft deed zijn aankondigingen op zijn Ignite-conferentie in Orlando, Florida. Het is de tweede grote ontwikkelaarsconferentie die het bedrijf dit jaar organiseerde, na de grote Build-conferentie in mei. Waar die vooral mikt op ontwikkelaars in het algemeen, richt Ignite zich vooral op enterprise-programmeurs en it-professionals.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-25T10:48:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.