Telenet schrapt veertig banen bij Coditel

Telecomoperator Telenet, dat een goed jaar geleden Coditel overnam, is van plan om veertig jobs bij dat kabelbedrijf te schrappen. Dat heeft Telenet zelf aangekondigd.

Coditel werkt onder de naam SFR en is, na de overname in juni 2017, onafhankelijk van Telenet blijven werken. De merknaam SFR, die Telenet mee overnam van het Franse Altice, de vorige eigenaar van Coditel, mocht echter maar een beperkte tijd gebruikt worden. In de praktijk werden nieuwe klanten daarom richting Telenet-producten gestuurd. Daardoor worden pure Coditel-afdelingen als verkoop, klantendienst, financiën en it overbodig.

Tegen maart 2019 zal Telenet de Coditel-activiteiten zelfs helemaal opdoeken. Het behoud van het voltallige personeel van Coditel is bijgevolg niet langer economisch verantwoord, zo meldt de Mechelse kabelboer, veertig van de 49 medewerkers van Coditel moeten dan ook op zoek naar een andere baan. Slechts enkele specifieke functies die rechtstreeks verband houden met de netwerkinfrastructuur en de werking van de resterende entiteit zullen behouden blijven.

Telenet betaalde vorig jaar zo’n vierhonerd miljoen euro voor Coditel. De overname moest vooral dienen om de aanwezigheid van Telenet in Brussel en Wallonië te versterken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-09T09:48:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.