Commvault komt met nieuwe interface Command Center

Acronis lanceert back-up cloud-extensie voor Microsoft Azure

Back-up-specialist Commvault heeft zijn nieuwe gebruikersconsole Commvault Command Center aangekondigd. De nieuwe interface is vanaf december beschikbaar als een gratis upgrade voor alle klanten.

Het Commvault Command Center vormt het hart van de software-interactie voor alle Commvault-oplossingen, waaronder Commvault Complete Backup & Recovery, Commvault Orchestrate, Commvault HyperScale-technologie en Commvault Activate. Het wordt gratis verstrekt aan alle klanten met Service Pack 14.

Het Command Center laat een nieuwe wind waaien door web-based interfaces, zegt Commvault. Het is gebaseerd op de combinatie van een HTML5-interface en voortdurende optimalisatie op basis van artificial intelligence en machine learning. Het Command Center brengt analyse- en visualisatiemogelijkheden, op rollen gebaseerde beheer- en beveiligingsfuncties, interactieve en proactieve dashboards en orkestratie samen binnen de software voor gegevensbeheer van Commvault. Daarmee neemt de oplossing gebruikers werk uit handen, zodat ze zich kunnen richten op hun inhoudelijke taken.

De beoogde resultaten voor workloads en data kunnen vooraf gedefinieerd worden en routinematige taken kunnen aan ai worden overgelaten. De dagelijkse analyse van taken, gebeurtenissen en logbestanden wordt daarmee verleden tijd, de nadruk komt te liggen op het beheer van uitzonderingen die in real time worden gesignaleerd. Gebruikers worden direct attent gemaakt op problemen die om hun tussenkomst vragen.

‘Het is tijd dat organisaties hogere eisen gaan stellen aan het databeheer’, zegt Bob Hammer, de bestuursvoorzitter en ceo van Commvault. ‘De oplossingen van Commvault verleggen de focus naar zakelijke en operationele doelstellingen en combineren artificial intelligence en machine learning met krachtige en betrouwbare functionaliteit voor gegevensbeheer. Ze zijn inzetbaar in alle omgevingen waar data wordt opgeslagen en benut en bieden een gestroomlijnde gebruikerservaring.’

De topman had ook nog een boodschap voor sommige van zijn concurrenten. ‘Nichespelers en startups geven hoog op over de eenvoud van hun oplossingen, maar deze eenvoud vertaalt zich in de meeste gevallen in beperkingen. Geen enkel bedrijf zou daarmee genoegen moeten nemen, zeker als die hun uitvoerend vermogen in de weg zitten.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-16T10:07:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.