Cisco brengt sd-wan en beveiliging samen

Cisco brengt zijn beveiligings- en software-defined wide area network (sd-wan)-technologieën samen. Zo wil het ‘organisaties helpen sneller en met meer keuze en vertrouwen naar de cloud te gaan’, zegt het bedrijf in een persbericht.

Bedrijven moeten tegenwoordig meer en meer vertrouwen op internet om gebruikers te verbinden met bedrijfskritische applicaties en hun netwerken. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe 'Cloud Edge', het snijvlak tussen netwerk en security. Tot nu toe hebben sd-wan-oplossingen bedrijven gedwongen te kiezen tussen applicatiebeleving of veiligheid. Cisco reageert op deze Cloud Edge door zijn sd-wan-portfolio verder te ontwikkelen.

‘De opkomst van de nieuwe Cloud Edge verstoort het netwerk en de it-beveiliging van onze klanten. Vandaag de dag moet elk wan-device software defined én veilig worden,’ zegt Scott Harrell, senior vice president en general manager Enterprise Networking.  

Cisco versmelt nu security met sd-wan. Onder meer een applicatiebewuste enterprise firewall, het stoppen van indringers (intrusion prevention system – ips) en url-filtering is nu in de Cisco sd wanapparatuur geïntegreerd. Door het integreren van Cisco sd-wan met Cisco Umbrella kunnen kwaadaardige bestemmingen worden geblokkeerd, nog voordat een verbinding tot stand is gebracht. 

Cisco heeft tegelijk een partnership met Microsoft om de Office 365 applicatiebeleving te verbeteren waarbij Cisco sd-wan in real-time alle beschikbare netwerkpaden naar de Microsoft Office 365-cloud monitort. Cisco kan vaststellen welke cloud het dichtstbij is, wat voor gebruikers een prestatiewinst.

De oplossing biedt ook open api's om service providers en partners de kans te geven zelf nieuwe diensten te ontwikkelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-14T10:27:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.