Huawei verwacht omzetgroei van ruim 20 procent

De Chinese telecomfabrikant Huawei verwacht 2018 af te sluiten met een omzetsprong van zo’n 21 procent tot 109 miljard dollar. Dat heeft voorzitter Guo Ping gezegd. Het is de grootste omzetstijging in twee jaar, ondanks het feit dat Huawei wereldwijd onder vuur ligt met spionagebeschuldigingen.

Ping maakte de cijfers bekend in zijn nieuwjaarsboodschap voor de werknemers, zo meldt het persbureau Reuters. Het bedrijf heeft al 26 contracten binnengehaald voor de levering van 5G-netwerken en zal dit jaar waarschijnlijk meer dan 200 miljoen smartphones uitleveren.

Huawei liet eerder deze maand al weten dat het dit jaar, voor het eerst, de omzetgrens van 100 miljard dollar sloopt. Toen stond de teller op 25 5G-contracten, waarmee het meteen ook de grootste 5G-leverancier ter wereld is.

De sterke cijfers zijn opmerkelijk omdat Huawei door verschillende overheden al maandenlang beschuldigd wordt van het faciliteren van spionage voor de Chinese overheid. In de Verenigde Staten mag het bedrijf bijvoorbeeld geen telefoons verkopen en ook zijn netwerkapparatuur staat er op een zwarte lijst. Australië, Japan, het V.K. en Nieuw-Zeeland namen vergelijkbare maatregelen.

Huawei en ZTE

In Nederland en België wordt eveneens onderzocht of er in Huawei’s apparatuur achterpoortjes zouden zitten. De Duitse ‘Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik’ zegt dan weer geen bewijzen daarvoor te hebben gevonden.

Het Witte Huis zou momenteel zelfs aan een wetsvoorstel werken dat Amerikaanse bedrijven formeel verbiedt om telecomapparatuur van Huawei (en de Chinese concurrent ZTE) te gebruiken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-28T11:39:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.