CTG neemt Luxemburgse Tech-IT over

De Amerikaanse ict-leverancier en -consultant CTG heeft het Luxemburgse Tech-IT overgenomen, via zijn dochtermaatschappij CTG Luxembourg PSF. CTG betaalt net geen twaalf miljoen dollar voor het bedrijf.

Tech-IT, opgericht in 2007, heeft ongeveer 50 mensen in dienst in Luxemburg, waaronder 40 consultants. Het voorziet in software en hardware, integratiediensten, advies, softwareontwerp en -ontwikkeling, projectmanagement, training en infrastructuurintegratie. De overname zorgt bij CTG voor een jaarlijkse inkomenstenverhoging van zo’n 18 miljoen euro. Het bedrijf staat vooral sterk in het bankwezen, de financiële dienstverlening en lokale overheden in Luxemburg, die samen ongeveer de helft van de totale omzet van Tech-IT vertegenwoordigen.

‘De toevoeging van Tech-IT's strategische oplossingen en infrastructuurdiensten zal onze bestaande marktpositie in Luxemburg nog verder versterken door de uitbreiding van onze portefeuille met integrale end-to-end IT-oplossingen’, zegt Bud Crumlish, CTG President en Chief Executive Officer. ‘Dankzij een minimale klantenoverlap biedt deze voorgestelde transactie aanzienlijke mogelijkheden voor cross-selling, terwijl we onze penetratie in de belangrijkste eindmarktverticalen versterken en het voor ons mogelijk wordt om ruimere en substantiëlere IT-oplossingsprojecten na te streven.’

1100 externe consultants

Na de afronding van de geplande overname zal Tech-IT als dochteronderneming van CTG Luxemburg opereren. Hamid Kaddour, directeur van Tech-IT, zal, naast zijn functie als bedrijfsontwikkelaar binnen CTG Luxembourg, de integratie van Tech-IT ondersteunen.

CTG heeft momenteel in Europa ongeveer 1100 externe consultants in dienst, met een totaal personeelsbestand van meer dan 4100 mensen wereldwijd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-04T10:23:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.