Datto stelt Tim Weller aan als nieuwe ceo

Ceo Datto

Het Amerikaanse Datto, leverancier van it-oplossingen via managed service providers, heeft Tim Weller aangeduid als nieuwe topman. Weller volgt oprichter Austin McChord op, die afgelopen najaar het dagelijks management al overdroeg, maar wel actief blijft als bestuurslid.

Weller start per direct als ceo. De afgelopen twee maanden vervulde hij al de rol van interim-manager van het Datto Executive Team.

Weller startte in juni 2017 bij Datto als chief financial officer, vervolgens werd hij president en chief operating officer. In deze functies leidde hij de dagelijkse bedrijfsvoering, stelde hij internationale go-to-market-strategieën op en speelde hij een grote rol bij de fusie van Datto en Autotask.

‘Ik voel me vereerd dat ik de rol van ceo van Datto mag vervullen’, zegt Weller. ‘Ook nu we blijven groeien, blijven we ons inzetten voor de msp-community.'

Weller heeft de afgelopen twintig jaar meerdere functies op managementniveau vervuld en heeft ervaring in het helpen groeien van technologiebedrijven. Daarnaast was hij cfo van twee commerciële bedrijven in Boston: bij EnerNOC, een technologiebedrijf voor schone energie, en Akamai waar hij leiding gaf aan een team dat verantwoordelijk is voor een van de best presterende beursintroducties ooit. Ook vervulde hij functies als financieel onderzoeksanalist, softwareontwikkelaar, videogamedesigner, angel investor en adviseur van meerdere ceo’s van technologiebedrijven.

Weller is gepromoveerd in de elektrotechniek aan de University of Illinois en behaalde zijn bachelor- en mastertitels in de elektrotechniek aan de Michigan State University.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-09T11:25:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.