Intel verrast met mindere vooruitzichten

Intel heeft in 2018 wel recordresultaten neergezet, maar toch kreeg het aandeel op de beurs van New York een fikse pandoering. De chipbakker maakte voor het eerste kwartaal van 2019 namelijk behoorlijke magere vooruitzichten bekend.

Intel sloot 2018 af met een omzetstijging van dertien procent tot bijna 71 miljard dollar. Dat lag nooit hoger. De bedrijfswinst ging er met 29 procent op vooruit tot 23,3 miljard dollar. In het vierde kwartaal blies Intel wel wat stoom af. Ondanks een omzetstijging van negen procent kon Intel de eerder aangekondigde winst- en omzetcijfers niet halen.

Helemaal ongerust werden beleggers echter van de vooruitzichten die Intel voor het eerste kwartaal van dit jaar de wereld in stuurde. Voor die periode gaat Intel uit van een omzet van zo’n zestien miljard dollar. Analisten en beleggers rekenden echter op een omzet van een stuk boven de zeventien miljard.

Intel zegt voorzichtig te zijn met voorspellingen omdat de wereldeconomie minder hard groeit dan verwacht en omdat het rekening wil houden met mogelijke geopolitieke spanningen. Waarschijnlijk bedoelt het bedrijf daarmee een Chinees-Amerikaanse handelsoorlog. Ceo Bob Swan denkt ondanks de moeilijke start van het jaar, 2019 toch af te sluiten met een omzet die nog hoger ligt als in 2018: 71,5 miljard.

Op de beurs van New York waren beleggers na beurstijd daarvan echter niet onder de indruk. Het aandeel werd tien procent lager gestuurd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-25T11:34:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.