Software-engineer is populairste it’er

In de beroepscategorie ‘it en informatica’ zoeken de meeste bedrijven naar software-engineers. Daarna volgen helpdeskmedewerkers en webontwikkelaars. Dat blijkt uit een onderzoek van Textkernel naar het aantal online-vacatures in België.

Uit het onderzoek blijkt dat de onlinevacaturemarkt in België in goeden doen is. Zo waren er in 2018 zowat twaalf procent meer unieke vacatures dan een jaar eerder: bijna 1,1 miljoen. Elke vacature werd gemiddeld drie keer online geplaatst.

Ruim een derde van alle vacatures is voor een van de top-3 beroepsklassen, dat zijn ‘verkoop en handel’, ‘administratie en klantenservice’ en ‘productie’. Het meest gevraagde beroep is trouwens servicemonteur.

Specifiek in de it blijken software-engineers het meest begeerd te zijn. Daarna volgen helpdeskmedewerkers en webontwikkelaars. Java-developers en .Net-programmeurs maken de top-5 compleet. Ook bijvoorbeeld data-analisten, sap-consultants en software-testers zijn veelgevraagd. Voor bijvoorbeeld webdesigners, hardware-engineers of user interface designers ligt die vraag een stuk lager.

Alle gegevens zijn afkomstig uit Jobfeed, de arbeidsmarktanalysetool van Textkernel, die onlinevacatures verzamelt, categoriseert en doorzoekbaar maakt. Voor dit rapport is gekeken naar vacatures geplaatst op commerciële, onafhankelijke vacaturesites. Sites van de overheid zijn niet meegenomen, ook vacatures voor stages, bijbanen, vrijwilligerswerk, freelance-werk en franchises zijn buiten het onderzoek gehouden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-27T11:42:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.