Cloud Group neemt Olense Laenen-it over

De Antwerpse clouddienstenleverancier Cloud Group neemt it-provider Laenen-it uit Olen over voor een niet nader genoemd bedrag. Door de strategische overname wordt het productengamma van Cloud Group sterk uitgebreid.

Cloud Group heeft doorheen de jaren een dienstenaanbod uitgebouwd rond drie pijlers: cloud-telefooncentrales (cloud communications), Cloud Mobile en nu dus ook de nieuwe tak  rond Cloud Services, volledig in lijn met de overname.

‘We kregen veel vraag van klanten naar verdere ondersteuning rond het lokaal netwerk, firewalls en switches’, zegt sales director Mike Mol. ‘De uitbreiding naar het ondersteunen van it-infrastructuur was dus een logische volgende stap. Meer en meer kmo`s ondervinden dat een sterk netwerk het kloppend hart van de organisatie is.’

Bij enkele gezamenlijke klanten werd er reeds een tijdje samengewerkt tussen Cloud Group en Laenen-it. Zaakvoerder en eigenaar Tomas Laenen vervoegt de organisatie en wordt business unit director. De dienstverlening aan de huidige klanten van Laenen-it wordt geïntegreerd en uitgebreid binnen Cloud Group. Laenen-it haalt zo’n 300.000 euro omzet.

‘Zowel de cloud- als de telecomtransitie dwingen bedrijven goed te kijken naar hun processen’, zegt coo Pieter Roelants. ‘In elke organisatie bestaat de behoefte om verder te komen met cloudtechnologie. Met de acquisitie van Laenen-it geven we concreet invulling aan onze ambitie om de stempel inzake cloudtoepassingen in Vlaanderen en daarbuiten verder te drukken. Bovendien draagt Laenen-it direct bij tot de positieve groeiambities van Cloud Group.’

Cloud Group draait nu 1,8 miljoen euro omzet, heeft 21 medewerkers en bedient bijna duizend klanten. In 2017 haalde het bedrijf nog een miljoen euro extra kapitaal op. Vorig jaar nam het Nextnet over.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-05T10:33:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.