Spooroperator NMBS wint SAP Quality Award

Trein van NMBS

De Belgische spoorwegoperator NMBS is bij de winnaars van de SAP Quality Awards 2018 in de category ‘Fast Delivery’ voor de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika. De spoormaatschappij won vorig jaar ook al de gouden award in de regio België en Luxemburg.

SAP reikt ieder jaar de Quality Awards uit aan projecten met 'de hoogste opleverkwaliteit' en die ook nog 'een belangrijke meerwaarde bieden aan de organisatie waarin dergelijke projecten geïmplementeerd worden'. Dankzij het SAP-project kan NMBS op stakingsdagen een gegarandeerde dienstverlening aan haar reizigers aanbieden.

De implementatiepartners van de NMBS (BridgX en it-dochter Ypto) bouwden een digitale SAP Fiori-oplossing voor zijn medewerkers waarin de stakingsintentie op een eenvoudige en snelle manier geregistreerd kan worden. Met de verzamelde gegevens gaat NMBS vervolgens aan de slag om een aangepaste dienstregeling uit te werken.

Petra Blanckaert, hr-directeur van NMBS: ‘Het voeren een modern hr-beleid staat hoog op onze agenda. NMBS spant zich in om de dienstverlening naar haar medewerkers te innoveren en om digitale technologieën op een gebruiksvriendelijke manier te implementeren. Deze internationale SAP Quality Award zet NMBS als digitale spoorwegonderneming op de kaart. Het behalen van de award is uiteraard een opsteker voor al onze medewerkers en implementatiepartners.’

SAP zal woensdag 3 april de EMEA SAP Quality Awards 2018 uitreiken tijdens een gala diner in het Heidelberg-kasteel, gelegen nabij SAP’s hoofdkantoor te Walldorf. Wie dan de Gouden, Zilveren of Bronzen EMEA SAP Quality Award naar huis neemt, wordt dan ook bekendgemaakt.

De NMBS was trouwens niet de enige Belgische finalist voor de awards. Ook voetbalclub Anderlecht was genomineerd in de categorie ‘Cloud Innovation’.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-14T10:50:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.