Remmicom in zee met Cipal Schaubroeck

Remmicom en Cipal Schaubroeck, twee it-bedrijven die veel voor lokale besturen werken, gaan een alliantie aan. De bedoeling is om steden en gemeenten bij te staan in hun digitale transformatie, zo klinkt het in een persbericht. De samenwerking gaat in vanaf 1 april.

Beide partners geven de samenwerking vorm via een gezamenlijke ontwikkeling voor de producten financiën, burger en omgeving. Ontwerpen, testen, ontwikkelen en uitrollen daarvan gebeurt samen. Remmicom specialiseert zich in burger en omgeving, terwijl Cipal Schaubroeck de specialisatie in financiën uitbouwt.

Een bijkomend voordeel voor lokale besturen is dat een open koppelingsstrategie wordt toegepast over alle domeinen heen. Dat moet de integratie tussen de toepassingen van Cipal Schaubroeck en Remmicom mogelijk maken.

‘Voor elk van deze domeinen zal telkens één team of competentiecentrum zich nóg verder toeleggen op een toekomstgerichte ontwikkeling van het productportfolio’, zegt Nico Cras, de ceo van Cipal Schaubroeck. ‘Deze specialisatie maakt het voor onze toepassingen mogelijk de evolutie van de wetgeving op de voet te volgen. Er komt ook meer ruimte om bijkomende innovatieve functionaliteiten in te bouwen en slimme toepassingen te voorzien die perfect inspelen op de behoeften van het lokale bestuur. In de andere domeinen blijven Remmicom en Cipal Schaubroeck onafhankelijk van elkaar werken, ook in de dienstverlening.’

Remmicom en Cipal Schaubroeck richten de blik ook naar de Vlaamse overheid en andere opdrachtgevers. Door samen te werken, willen beide partners ook softwareoplossingen voor grote projecten aanbieden.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-15T15:37:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.