Minister De Backer op missie in Nigeria

laptop nigeria afrika

Minister van Digitale Agenda Philippe De Backer is op een driedaagse missie naar Lagos, de economische hoofdstad van Nigeria. Nigeria wordt beschouwd als hét opkomende it-land van Afrika en wordt zelfs het nieuwe Silicon Valley van Afrika genoemd. De reis wordt georganiseerd door Startups.be en Close The Gap.

Met ruim 21 miljoen inwoners en grote investeringen in telecommunicatie en mobiele technologie wordt Lagos beschouwd als de economische motor van West-Afrika. Dat lokt ook internationale interesse. Zo opende Facebook vorig jaar een hub rond artificiële intelligentie (ai) in Lagos.

Startups.be en Close The Gap beslisten daarom om een veertigtal bedrijven, die deel uitmaken van het Digital4Development-programma, kennis te laten maken met het Nigeriaanse ecosysteem. Doel is om contacten te leggen en eventueel later samen te werken. Op het programma staat een bezoek aan WeCyclers, een sociaal programma om gezinnen aan te zetten om meer te recycleren, de ai-hub van Facebook en een bezoek aan de Tony Elumelu-Foundation, een organisatie die Nigeriaans ondernemerschap wil promoten.

‘Nigeria is een land van mensen die de handen uit de mouwen steken’, zegt De Backer. ‘Door in te zetten op digitalisering en de jobs van morgen bouwt Nigeria vandaag al aan zijn toekomst. Digitale vaardigheden zijn daarbij essentieel. Zo creëer je een ecosysteem waarbij investeerders, social profit-organisaties, ondernemers en talenten elkaar ontmoeten en elkaar vooruitduwen. Door Belgische ondernemers in contact te brengen met Nigeriaanse ondernemers ontstaan misschien samenwerkingsverbanden en krijgt ook onze digitale economie een boost.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-19T10:38:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.