Meer omzet en winst voor IBM-dochter Red Hat

Opensource- en Linux-specialist Red Hat heeft zijn boekjaar afgesloten met meer winst en meer omzet. De verkoop van abonnementen, die het leeuwendeel van de omzet uitmaken, steeg met zo’n vijftien procent.

Red Hat, sinds kort onderdeel van IBM, sloot zijn boekjaar af met een omzet van 3,4 miljard dollar, vijftien procent meer dan vorig jaar. De nettowinst tikte af op 434 miljoen dollar tegen 262 miljoen in 2018. Het voorgaande boekjaar omvatte wel een eenmalige belastinglast van 123 miljoen dollar.

De omzet uit abonnementen voor infrastructuur gerelateerde oplossingen bedraagt 2,1 miljard, plus negen procent. De omzet uit applicatieontwikkeling gerelateerde technologieën en andere nieuwe technologieën steeg met 31 procent naar 816 miljoen.

‘Enterprise-organisaties blijven voor hybride cloud-omgevingen kiezen, wat bijdraagt ​​aan een sterke groei van de cloud-enabling technologieën van Red Hat’, zegt topman Jim Whitehurst. ‘Ons totaal aantal klanten met actieve abonnementen die een waarde vertegenwoordigen van meer dan vijf miljoen steeg in boekjaar 2019 met 33 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Belangrijk voor die groei is ook het toenemende aantal Ansible- en OpenShift-klanten. Aan het einde van boekjaar 2019 bedragen die aantallen respectievelijk meer dan 1.300 en duizend.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-26T11:29:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.