Huawei krijgt weer tijdelijke handelslicentie met VS

Digital Sky Huawei

Amerikaanse ondernemingen mogen opnieuw, tijdelijk en beperkt, handelen met het Chinese Huawei. De maatregel geldt voorlopig voor drie maanden, schrijft Reuters.

Door de maatregel kan Huawei voorlopig updates krijgen van Google en behoudt het toegang tot de Google Play Store. De versoepeling is niet gericht op nieuwe producten van Huawei. Als het bedrijf daarvoor nieuwe onderdelen wil aankopen in de VS moet het een speciale vergunning aanvragen. En die zal hoogstwaarschijnlijk worden geweigerd.

De regeling komt er om Amerikaanse telecomoperatoren, die Huawei-apparatuur gebruiken, en Amerikanen die Huawei-gsm’s bezitten, tijd te geven om zich voor te bereiden op de nieuwe situatie, aldus minister van Economische Zaken, Wilbur Ross.

De oprichter van Huawei, Ren Zhengfei, laat ondertussen weten dat een handelsverbod weinig impact zal hebben op zijn bedrijf en dat Huawei al langer voorbereid is op dit scenario.

Huawei kocht in 2018 voor zowat zeventig miljard dollar aan componenten aan. Elf miljard daarvan ging naar Amerikaanse bedrijven als Qualcomm, Intel en Micron.

Of de tijdelijke versoepeling van het verbod nog doorgaat na negentig dagen, zal later bekeken worden door de Amerikanen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-21T10:59:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.