Apple neemt Intels modemdivisie over

De kogel is door de kerk: Apple koopt wel degelijk de modemdivisie van chipbakker Intel. De deal is zowat een miljard dollar waard, zeggen beide bedrijven in een gezamenlijk persbericht.

Over de acquisitie deden al een tijdje geruchten de ronde. Met de aankoop krijgt Apple er in een klap 2200 personeelsleden bij, net als zowat 17.000 nieuwe patenten. Apple was lange tijd de enige klant van Intel’s modemdivisie. Dat was ook de reden waarom ceo Bob Swan er vanaf wilde: ze bracht niet genoeg op. Nu Apple zijn dispuut met Qualcomm over royalties heeft begraven, zal het in de toekomst trouwens terug chips van deze fabrikant gaan gebruiken. Ook al omdat Intel niet in staat bleek om snel een 5G-modem aan Apple te kunnen leveren. Veel toekomst zat er voor Intel dus niet meer in.

Voor Apple heeft de aankoop ook strategisch nut. Het bedrijf wil zoveel mogelijk onafhankelijk worden van derde partijen en belangrijke onderdelen (zoals modemchips) zoveel mogelijk in huis gaan ontwerpen. Het had daartoe al een eigen onderzoeksdivisie rond modems opgezet, in San Diego, vlakbij het hoofdkwartier van Qualcomm. Apple had de laatste maanden ook al heel wat personeel van Qualcomm en Intel naar haar gelokt. De overname van de modemdivisie van Intel zal al deze inspanningen nog een extra boost geven.

Volgens de overeenkomst behoudt Intel wel de mogelijkheid om modems te bouwen voor IoT-apparaten, computers en zelfrijdende auto’s, zo schrijft Bloomberg. Op de markt voor telefoonmodems had Intel het moeilijk, zo waren ze bijvoorbeeld niet in staat om Apple snel een 5G-modem te leveren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-26T10:39:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.