Proximus en Telenet bij sterkste merken in België

Proximus

Proximus en Telenet (respectievelijk op de vierde en achtste plaats) zijn bij de tien meest waardevolle merken in België. Dat onderzocht het merkadviesbureau Brand Finance. Bankverzekeraar KBC is de nummer één.

Brand Finance merkwaarde

Copyright Brand Finance

Bijna vierenhalf miljard euro, dat is het merk KBC volgens Brand Finance waard. Het bedrag slaat op de geldsom die KBC zou krijgen indien het zijn merk aan een ander bedrijf in licentie zou geven. Daarbij wordt onder meer gekeken naar de financiële performantie van het bedrijf, maar ook naar duurzaamheid en de ‘emotionele connectie’ met consumenten.  

In de top-10 staan ook twee telecommerken. Proximus staat net als vorig jaar op vier met een merkwaarde van iets meer dan twee miljard. Op acht volgt Telenet (dat ook status-quo blijft) met 1,1 miljard.

De 1,8 miljard van Proximus is negen procent minder dan vorig jaar. Net zoals veel andere telecommerken moet Proximus opboksen tegen toegenomen commoditisering van zijn diensten, zegt Brand Finance. De invoering van nieuwe technologieën zoals 5G, vragen ook stevige investeringen die wegen op de geldkas.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-26T11:59:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.