Atos groeit door data en cybersecurity-tak

De Franse it-groep Atos heeft in de eerste helft van 2019 een omzet van bijna 5,8 miljard euro gedraaid. Vooral de afdeling Big Data & Cybersecurity kon mooie groeicijfers voorleggen. Daar blijft het bedrijf ook stevig personeel werven. In de afgelopen zes maanden zijn daar zeshonderd nieuwe medewerkers in dienst getreden.

De omzet in Big Data & Cybersecurity was 473 miljoen euro in de eerste zes maanden van dit jaar. Daarmee is het de kleinste afdeling, maar ook degene die de sterkste groei kon voorleggen, in het tweede kwartaal was dat 13,2 procent.

Vooral in Frankrijk (887 miljoen, +4,6 procent) en de Benelux en Scandinavië (524 miljoen, +2,6 procent) werden dubbele groeicijfers opgetekend, zegt Atos. Noord-Amerika deed het iets minder dan vorig jaar. Daar werd een omzet van 1,3 miljard euro gerealiseerd, maar dat is 5,3 procent lager dan het eerste half jaar van 2018. Deze omzetdaling heeft een negatieve impact op de cijfers. Atos kon onder contracten binnenhalen bij CSC in de Benelux en Scandinavië, met een Braziliaanse petroleummaatschappij en een Oost-Europese politiedienst.

600 nieuwe collega's

In Business & Platform Solutions groeide de omzet met iets meer dan twee procent naar 2,1 miljard. Zeker in manufacturing, retail en transport was er vooruitgang, vooral in Duitsland, dankzij contracten met SAP en Siemens.

In Infrastructure en Data Management ging de omzet met 1,8 procent naar beneden tot 3,1 miljard. De divisie is aan een herstructurering bezig die meer nadruk legt op cloud, transformatieprojecten en unified communications.

In het algemeen draaide Atos een operationele marge van 529 miljoen, zo’n 9 procent van de omzet. In Big Data & Cybersecurity was 10,2 procent, bij Business & Platform 11,6 procent.

Atos heeft momenteel bijna 109.000 mensen in dienst. Eind vorig jaar waren dat er nog ruim 122.000, maar het personeelsbestand werd vooral kleiner door het afsplitsen van Worldline, die divisie was goed voor 12.000 mensen.

In de divisie Big Data en Cybersecurity werden in de eerste helft van 2019 zo’n zeshonderd nieuwe mensen aangeworven. Vorig jaar in dezelfde periode waren dat er vijfhonderd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-29T10:06:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.