DrupalCon Amsterdam trekt duizenden bezoekers

Drupal

Vorige week vond het grootste Drupal evenement ter wereld, DrupalCon, plaats in Amsterdam. Duizenden Drupal gebruikers, ontwikkelaars en andere geïnteresseerden kwamen hier samen voor keynotes, trainingen, sessies en om te netwerken. Hoogtepunten van de conferentie waren de keynote (‘Driesnote’) van oprichter Dries Buytaert, de Contribution Day en de International Splash Awards.

De conferentie opende met de ‘Driesnote’, waarin Drupal-bedenker Dries Buytaert zijn visie op Drupal deelt en de roadmap en ontwikkelingen toelicht. Drupal 9 wordt op 3 juni 2020 gelanceerd, zo onthulde Buytaert. Upgraden van versie 8 naar 9 zou eenvoudig en dus kostenefficiënt moeten zijn, beloofde hij. Verder zijn tussentijdse verbeteringen snel te implementeren. Drupal zet ook hoog in op toegankelijkheid: voor beginners die met het systeem gaan werken, mensen met beperking, bezoekers met een langzame internetverbinding, mobiele gebruik en zo verder. 

Tijdens de internationale Splash Awards werden dan weer prijzen uitgereikt voor de beste Drupal-projecten van het afgelopen jaar in elf categorieën. Het non-profit Concern Worldwide van het Brits-Amerikaanse SystemSeed werd Website van het Jaar. In totaal gingen er acht awards naar Nederlandse bureaus en hun klanten. Door extra aandacht te besteden aan de businesscases achter de websites, werd ook de kracht van opensource in het zonnetje gezet.  

De Contribution Day gaf bezoekers dan weer de mogelijkheid om ter plekke bij te dragen aan het Drupal Project. De dag was niet alleen bedoeld voor ontwikkelaars, maar voor iedereen die iets kan toevoegen op zijn eigen manier. De ontwikkelgemeenschap organiseerde, met ondersteuning van Stichting Drupal Nederland, zelfs nog een aanvullende dag: er werd een ruimte gehuurd om door te werken aan de volgende release.  

Volgend jaar zal de DrupalCon wederom in Europa plaatsvinden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-04T10:40:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.