Samsung Galaxy Fold komt wél naar Nederland

smartphone plooibaar opvouwbaar

De Galaxy Fold, de eerste plooibare smartphone van Samsung, wordt dan toch in Nederland geïntroduceerd. Aanvankelijk gaf Samsung aan dat het apparaat de Benelux zou overslaan. In België zal het hebbeding officieel niet geïntroduceerd worden.

De Fold heeft een 7,3 inch groot display dat is open te plooien, waardoor de gebruiker kan kiezen tussen de klassieke ‘form factor’ van een smartphone of een soort kleine tablet. Aanvankelijk had Samsung moeilijkheden om een deugdelijke versie van het apparaat te maken; de eerste reeks toestellen vertoonden beeldscherm-mankementen waardoor de wereldwijde lancering werd uitgesteld. Het Koreaanse bedrijf kwam later met een tweede, verbeterde versie voor de dag, maar die zou dus eerst niet in de Benelux te koop gesteld worden. 

Nu blijkt Nederland, enkele weken na de wereldwijde lancering, toch bij de ‘gelukkigen’ te zijn. België wordt overgeslagen. ‘Samsung heeft ervoor gekozen om zich bij de wereldwijde uitrol van de Galaxy Fold te concentreren op bepaalde kern-markten waaronder Nederland. België hoort hier vanwege de beperkte schaal niet bij’, zo luidt de officiële verklaring van het Koreaanse berijf. 

De Fold is in Nederland vanaf 20 december te bestellen, vanaf 10 januari wordt het apparaat uitgeleverd. Het toestel gaat 2.020 euro kosten. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-18T10:24:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.