Insight Partners koopt Veeam voor vijf miljard

Geld money

Nauwelijks enkele dagen nadat het het Israëlische Armis overnam voor een miljard, koopt het kapitaalfonds Insight Partners nu Veeam over voor bijna vijf miljard euro. De backup- en cloudspecialist viert dit jaar zijn veertiende verjaardag.

Veeam werd in 2006 opgericht door Andrei Baronov en Ratmir Timashev en heeft zijn hoofdkwartier in Zwitserland. Na de overname zal het een Amerikaans bedrijf worden. Het heeft kantoren in dertig landen en klanten in meer dan 160 landen. De acquisitie moet het bedrijf de middelen geven om verder te groeien in de hybride cloud en nieuwe markten aan te boren. William H. Largent treedt naar voren als de nieuwe ceo, Danny Allan is tot cto gepromoveerd.

Insight Partners en Veeam zijn geen onbekenden voor mekaar. Het kapitaalfonds stopte begin vorig jaar al geld in het bedrijf. Veeam draait nu een omzet van rond de miljard euro en heeft naar eigen zeggen zowat 365.000 klanten. Het heeft ongeveer 1.200 werknemers en bedient meer dan tachtig procent van de bedrijven in de Fortune 500-lijst.

Recent werden verschillende nieuwe producten gelanceerd, waaronder Veeam Backup for Amazon Web Services, Veeam Backup for Microsoft Office 365 v4, Veeam Universal License (VUL). Ook Veeam Backup for Microsoft Azure werd aangekondigd. Volgens IDC Software Tracker is het bedrijf de nummer één in zijn sector in de EMEA en nummer vier wereldwijd, na DellEMC, Veritas en IBM.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-09T11:19:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.